Grej

At cykle mountainbike kræver en del grej, ofte forholdsvis dyrt grej, så det er rart, hvis man får købt det rigtige første gang. Hos Aalborg MTB Udlejning går vi meget op i grej.

 

Christian er bl.a. mountainbike grej anmelder på grejguide.dk, hvor producenter og distributører af diverse grej, sender produkter til test. Produkterne testes uafhængigt af brugere, der brænder for at finde det perfekte stykke grej til det rigtige tidspunkt. Den uafhængige test er meget vigtig, da mange andre testsites bliver betalt på den ene eller anden måde for at teste grej. Det er klart, at når der ryger penge den ene vej og grejtest den anden, er der risiko for at skodderne ikke er helt vandtætte. Det er de på grejguide.dk. 

 

Som meget aktive MTB ryttere, er Christian og Sanne hjulpet af forskellige virksomheder/producenter med div. grej, hvorfor disse produkter selvfølgeligt ikke kan testes objektivt på grejguide.dk, men alligevel vil der på denne side være info om produkter. Vi vil prøve at være så klare som muligt omkring baggrunden for produkterne vi tester, da noget er købt, andet er doneret osv. 

 

Efter links til grejguide test, altså de her uvildige tests, vil der være et (G) der indikerer, at her linker vi til en uvildig test. Hvis det er en beskrivelse af et sponseret produkt, vil der være et (S) bagefter. Et (S) betyder selvfølgeligt ikke uærlighed, da vi vil forsøge at være så præcise som muligt, men der vil altid være en underliggende positiv holdning til produkter leveret af en sponsor.

 

Grej til mountainbike kan inddeles i følgende overskrifter:

 

Cykel

 

Cyklen er jo den vigtigste del af at køre mountainbike, skarpt forfulgt af en hjelm! Det er vigtigt, at cyklen passer i størrelsen, og at man gør sig klart hvor mange penge, man vil bruge på en mountainbike (Det løber hurtigt løbsk :D)

Når man har styr på budget, kan man begynde at kigge på hvilken type cykel, der er den rigtige til ens behov, ambitioner, mål, generel form og hvor man vil køre henne. Vi er ikke bange for at vejlede og guide folk til køb af den rette cykel. Book en lejecykel og et teknikkursus, så kan vi afprøve forskellige ting og funktioner ved forskellige cykler.

 

Her kommer der test og billeder af de cykler Sanne og Christian skal køre på i sæson 2013. For Sannes vedkomne bliver det en Massi 27,5" mountainbike, som er støttet af BikeBuster i Svenstrup (S)

For Christian bliver det en... ja det kommer nok snart :D

 

Tests:

 

BMC Teamelite 02 - En flot cykel med et godt sæt dele 

 

Cykeldele (dimser der sidder på en mountainbike :D)


Her er selvfølgelig en hel del undermenuer, som bl.a. indeholder: Lys, dæk, tubeless væske, og meget andet. 

 

MTB lygter


I Danmark kan det være meget svært at træne mountainbike i vinterhalvåret uden et ordentligt sæt lys til cyklen, Christian har testet adskillige på grejguide.dk, som der linkes direkte til her:

Ay-Up - Det komplette sæt (G)

MagicShine 816 - Den enkelte og billige model. (G)

Contec power-1000 - Komplet lygte med lang batteritid og alle beslag.(G)

 

 

Beklædning


Som mountainbiker er der en del beklædningsgenstande som er nødvendige, andre er bare rare at have. Nedenfor er der testet forskellige produkter til mountainbike.

 

Baggy pants - super rare at have på når vejret viser sig fra sin danske side..... (G)

Icebreaker svedundertrøjer er klart en af mine favoritter, ikke billig, men virkelig lækker. (G)

 

Ryders Caliber - Briller med udskifteligt glas (G)

Ryders Treviso - Photochromic glas (ændrer farve afhængigt af UV-lys) (G)

 

Elektronik


Træning eller tur, det er rart at kunne følge med i puls, distance osv. når man kører, men også når man kommer hjem. på grejguide.dk har vi testet en ret stor bunke forskellige GPS modtagere. 

Mio cyclo 305 - rigtig lækker kortbaseret cykel GPS med det hele. (G)

Bryton Rider 20 - Simpel Cykel GPS (G)

Bryton Rider 40 - Cykel GPS med lidt flere funktioner end Rider 20 (G)

Bryton Rider 50 - Kortbaseret cykel GPS med mange funktioner (G)

Teasi - Kortbaseret GPS med super skærm. (G)

 

Desuden kan vi gøre lidt reklame for strava.com, som er utroligt populært blandt mountainbikere i specielt Nordjylland. Ideen med Strava er, at man kan sammenligne hvor hurtig man er op af forskellige stigninger og tekniske sektioner. 

 

Samlet grej guides

Vi har forsøgt at sætte en lille guide sammen til hvilke ting man skal tænke på/forberede inden man skal køre et længere mountainbike løb, som f.eks. Aalborg MTB marathon. Klik her for at læse guiden.

 

Links om MTB

cykeltutor.dk - Side om rengøring og vedligehold af cykler

cyclingnord.dk - MTB klubben i Nordjylland

grejguide.dk - Side om grej

bikeradar.com - Cykelnyheder

Cykelhandleren hvor der er super god service 

 

 

 

Følg os på facebook, hvis MTB og grej har din interesse :D