Multitool til skovbrug

Indrømmet, det er vandvittigt lang tid siden, at der er kommet et nyt indlæg på siden. Travlhed på hverdagsarbejdet og i weekenderne med udlejning og teknikkurser.

 

 

Nu er sæsonnen ved at være slut. MTB er i princippet en sommersport, men kan selvfølgeligt også køres om vinteren, og det bliver det da også i stor stil. MTB sporene bliver let slidt i stykker, og derfor må man vælge brede stier og grusveje.

 

Hvorfor er det nu lige at MTB er en sommersport?

 

Jo sporene har, som nævnt,  ikke godt af at blive kørt i smadder med mudder og andet, desuden har vores cykler ikke godt af mudder. Slid på kæde og klinger er enormt, ift. om sommeren. Forgaffel skal serviceres ekstra meget om vinteren, bagdæmper skal have service og der kommer mudder og snask i lejer, hvis man kører på en fullsuspensioncykel. Med andre ord, så koster det mange penge i sliddele at køre MTB om vinteren! Specielt, hvis man køre med 11-speed kasetter og fullsuspensioncykler.

Men vi kan selvfølgeligt ikke undvære at komme en tur i skoven i ny og næ, så man kan gøre et af følgende.

 

  1. Være ligeglad med hvad det koster, og så må cyklen have nye sliddele til foråret
  2. Købe en ekstra cykel, som er billigere end den ”fine” MTB
  3. Hvile sig på sofaen
  4. Købe en crosscykel

 

Ideen med at købe en billigere MTB er god, dog har jeg selv erfaret, at når de nu står der ved siden af hinanden, så er det frygteligt svært at tage den ”dårlige” med i skoven.... og så er vi vist lige vidt. Punkt 1 og 3 er jeg ikke meget for, så sidste år købte jeg mig en crosscykel. En god allround multitool agtig cykel, ingen affjedring eller bevægelige dele, kasette og kæde er til at betale for penge og det er noget helt andet end min MTB. Oplevelsen i skoven og på sporet er en anden, så problematikken med at der står to ens cykler i garagen er væk, for nu er de pludseligt meget forskellige, og så er det ingen problem at lade MTB’en stå, og hive crosscyklen ud og tage en svingom i mudret! Den kører godt på asfalt, de tynde hjul og forgaffel gør, at rullemodstand og vindmodstand er mindre end på MTB’en, og der er overraskende meget mere komfort i skoven, end man skulle tro. Så på en eller anden måde er min crosscykel nu blevet min favorit vintercykel, og  MTB’en bliver kun slæbt ud til div. Vintercups, og andre småkonkurrencer henover vinteren, ellers får den lov at være i hi, i garagen.

Crosscyklen kan også bruges til div. Løb, der bliver faktisk arrangeret en hel del crossløb rundt omkring i landet, (dog ikke så mange som MTB) og der er ofte en fantastisk stemning, da ruterne er små (ca. 2km), intense og oplagte tilskuer begivenheder. Se f.eks. et par stemningsbilleder nedenfor fra årets første cross løb i september.

Udover at drøne rundt på grusveje og stier på crosscyklen, så bliver der i løbet af vinteren lavet nogle indlæg på siden, hvor nørdehatten kommer lidt på! Der bliver fokus på forgafler, kranksæt, cykelbukser og meget meget mere!  

 


 

Mit multitool - Cube Cross Disc

 

 

 

Sanne til Crossløb i Dameklassen, fuld gas! - Wilier Cross Disc

 

 

 

Ruten og lidt stemning fra det første løb i Århus i år! Det var en fest!